Blog

Oud & Nieuw + Mid year Orientation

13-01-2013 22:05

Oud en Nieuw is al een tijdje geleden maar toch nog waard om er even over te vertellen!
Met een hele groep seniors van school ben ik gaan ''rollerskaten'. Ja... met de 4 wieltjes binnen in een zaal met discolichten en al!
Een super gezellige avond gehad en om 5 min voor 12 was ik thuis om Oud&Nieuw met m'n gastgezin te vieren. Helaas was het niet zo
uitgebreidt zoals wij dat altijd doen en heb ik het ook erg gemist.. des ondanks heb ik, toen het bij jullie 12 uur was, wel geskypt met m'n ouders, broertje en zusje dus toch nog een 'beetje' erbij kunnen zijn! (enn met Lieke Roelandt... niet te vergeten ;) )

De rest van mn vakantie was top! Heel veel gedaan met vriendinnen die wilden afspeken maar ook quad gereden, geschaatst en lekker uit geslapen :)

Afgelopen week weer naar school geweest, wat ik helemaal niet erg vond, en zoals altijd veel gelachen met mn vriendinnen hier! Vrijdagavond is Lena hier blijven slapen omdat we zaterdag een grote bijeenkomst hadden met andere uitwisselingsstudenten uit andere groepen. Mijn gastmoeder heeft ons naar de camping gebracht waar we de zaterdag en zondag hebben doorgebracht met meiden en jongens vanuit heeel de wereld! Er waren 3 meiden uit Nederland en 1 jongen uit Hoeve(n?). Hij gaat zelf elke vrijdag uit in Breda (onze henk, dinges etc.)...!! HOE ongelofelijk klein is deze wereld?!!!! Die zal ik vast nog wel eens tegenkomen!
Toen we aankwamen hebben we eerst een gesprek gehad met de coordinators van onze groepen. We moesten elkaar leren kennen dus deden we dat via een spel. Ik was al snel aan de praat met een groep meiden die uit verschillende landen kwamen zoals Mexico, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland etc. We hebben veel vrije tijd gehad en gewoon gepraat, rongehangen, gedanst, gebilljart, tafelvoetbal gespeelt, gewoon buiten gevoetbalt en basketball gespeelt! In totaal minder dan 3 uur geslapen maar het prima naar m'n zin gehad. Iedereen ging met elkaar om alsof je elkaar al jaren kent en het leuke is dat het niet zo is van... nederlanders bij de nederlands, duitsers bij de duitsers, alles gaat door elkaar in het Engels.

Morgen ga ik EINDELIJK naar Lady Gaga en ik heb er ongelofelijk veel zin in! Wat een ervaring om haar te zien optreden! Ik laat zeker via m'n facebook weten hoe het was en ik probeer er hier foto's van op te zetten! Onze plekken zijn niet super dichtbij het podium dus of de foto's goed zichtbaar zijn zullen we zien!

 

Lieve groetjes,

Milou

p.s ik ben al halverwege het jaar :D

Kerst in Amerika

27-12-2012 15:48

Toch alweer wat weken geleden dat ik wat op m'n blog gezet heb, dus wordt het maar eens tijd voor een update :)

In Amerika vieren ze geen 1e en 2e kerstdag. Ze vieren alleen kerstavond (wat is op maandagavond) en wat wij noemen 1e kerstdag (dinsdag). Maandag ben ik met mijn gastgezin naar de opa en oma geweest om daar te gaan eten. Om eerlijk te zijn een heel klein beetje saai omdat er geen neefjes of nichtjes zijn. Dinsdagochtend werd ik wakker gemaakt door Bill, die met kerstbellen de trap op liep. Om half 8 's ochtends!!! Daulton natuurlijk helemaal vrolijk uit zn bed springen en naar beneden rennen om cadeautjes te verzamelen. Bij mij ging het iets trager maar uiteindelijk de cadeautjes uitgepakt en gezellig met iedereen gegeten. Van Daulton en Dashiell heb ik een brief gekregen wat een soort uitnodiging is om met hun naar het winkelcentrum te gaan en iets te gaan uitzoeken voor kerst, omdat ze niet zo goed wisten wat ze voor een meisje moesten kopen ;), super lief natuurlijk!! 's Middags zijn we naar de andere familie in Seattle geweest. Ook daar heb ik weer cadeautjes gekregen van verschillende familieleden waar ik heel goed mee op kan schieten. Lekker gegeten en 's avonds weer terug naar huis gegaan. Ik heb make-up, sieraden, een cadeaubon, snoep, een sjaal en een beeldje van een meisje dat danst (ballet)  gekregen. Ook heb ik van Marina en Lena een paar schoenen gekregen! Hele gave, donker bruine laarsjes. We hebben met z'n 3e ook een beetje kerst gevierd door cadeautjes voor elkaar te kopen.

 

Vandaag is Lena''s 17e verjaardag. Gister hebben ik en marina haar mee naar Seattle genomen om het te vieren. Ze wist hier niks vanaf totdat we bij de boot kwamen. Hoe verrast ze was!!! Echt heel mooi om te zien en we hebben een super dagje gehad!

Ik zet alle foto's van afgelopen weken erop zodat jullie kunnen zien wat ik allemaal uitgespookt heb! :)

 

Dikke kussen,

Milou

Sinterklaaaas

09-12-2012 19:21

Een nieuw begin van een nieuw trimester op school, en wat een geweldig rooster heb ik! Het enige waarvoor ik hoef te leren is Spaans wat me nog best makkelijk afgaat ook! Verder heb ik 2 gymlessen per dag en toneel. Ook heb ik Leadership ASB, hier organiseer je vanalles voor de leerlingen zelf. Ik heb de leiding gekregen over Student of the Month samen met een jongen. Elke maand moeten we 8 leerlingen uitkiezen (2 uit elk jaar) en ze interviewen. Daarna moeten we hun foto en tekst op een groot bord in de school hangen (beetje creatief enzo). Ik zal zodra we klaar zijn met de studenten van December een foto maken en het op mijn blog zetten zodat jullie er een beeld van hebben.

Natuurlijk is Sinterklaas bij jullie weer in het land geweest en heb ik dit moeten missen maar ondanks dat... heb ik toch mn cadeautjes gekregen! Een hele doos vol mooie/lekkere dingen. Waaronder mn kussensloop waarmee ik ERG blij ben :) Heerlijk slapen zo!

Basketbalseizoen is begonnen en ik ga naar elke jongenswedstrijd want Daulton speelt in het team! Hij is hardstikke goed ondanks dat hij aan de kleine kant is. Het is altijd heel gezellig want we zijn er met een hele groep leerlingen om aan te moedigen. We staan de hele wedstrijd en zingen met de cheerleaders mee! Bill zei in het begin van deze week nog hoe trots hij op me was dat ik daar tussenstond alsof ik hier altijd al geweest was!

Dit weekend (zaterdag) ben ik met Marina en Lena's gastgezin naar een x-masparty geweest. Het was in een hele grote ''sport''zaal die van top tot teen versierd was. Ook was de kerstman er met zn rendieren. Met zn alle op de foto geweest en gratis macdonalds hamburgers gegeten. Natuurlijk was er ook veel gratis snoep (daarom zijn amerikanen iets dikker dan de gemiddelde persoon op de wereld.... -_-). Een super middag gehad met de meiden!

Vandaag ben ik naar de Notenkraker geweest, een balletvoorstelling in Seattle. AMAZING...!!! Het was zo mooi en zo knap hoe die meiden en jongens dansen! Ik snapte het verhaal niet helemaal maar dat doet er niet toe ;). Ik was met mn gastmoeder Cami, haar moeder, haar zus en de dochter van haar zus. Hele lieve mensen en zeker met de zus Cathy en haar dochter Lindsey kan ik het goed vinden! Binnenkort ga ik met hun shoppen in Seattle zodat ik lerstcadeautjes kan kopen voor mn gastgezin. Ik mag daar dan blijven slapen en de volgende dag weer met de boot terug. Klinkt ingewikkeld allemaal maar is het helemaal niet :)

Dus alles bij elkaar gaat het super met me! Kerst en oud&nieuw zal dit jaar wel wat moeilijker worden zonder mn familie en vriendinnen/vrienden maar hé die heb ik hier ook! Zodra oud en nieuw voorbij is zal alles nog sneller gaan... ik weet niet of ik nog wel naar huis wil aan het eind van het jaar! Grapje ;) Ik kan niet wachten om weer te feesten en uit te gaan!

 

Fijne week allemaal, zet de kerstboom op, luister naar kerstmuziek en eet veel!

 

Dikke kussen vanuit Belfair

 

Wat een leven...

25-11-2012 12:51

Wéér veel gedaan afgelopen 2 weken en om niet elke dag te beschrijven zal ik alle hoogtepunten opnoemen en vertellen.

Vrijdag 16 november ben ik met Lena, Marina en Morgan (vriendje van Marina inmiddels) naar de film geweest. Morgan heeft een auto dus was zo lief om met ons mee te gaan! Natuuurlijk naar Twilight Breaking Dawn part ll geweest, Morgan en Marina zaten achter mij en Lena (''privacy'') dus ik en Lena gingen daar natuurlijk opmerkingen over maken :p Enorm veel gelachen en een hele gezellige avond gehad.

Die dag erop, zaterdag, waren we uitgenodigt voor een movienight/sleepover bij 2 meisjes (zusjes Emily en Quincy) thuis. We waren met ong. 10 meiden, Emily en Quincy hebben een jaquzzi dus zwemkleding moest meegenomen worden. Het regende hard buiten maar het was overdekt dus hardstikke lekker. Daarna films gekeken, onder andere MAGIC MIKE, en pizza gegeten (hoe amerikaans). Rond half 5 in de ochtend toch maar wat geslapen tot 9 uur sochtends. Normale uitgaansritme zit er dus nog steeds in! :)

Afgelopen week was het rooster een beetje anders omdat we een korte week school hadden. Maandag tot half 1 en dinsdag een hele dag (3 uur). Woensdag was maar tot half 12 en de rest van de week waren we VRIJ.

Donderdag was het thanksgiving. Mijn aller aller aller eerste Thanksgiving. Als je hier vraagt wat het betekent zeggen veel dat het gewoon een reden is om vrij te zijn van school en veel te eten... maar natuurlijk staat het ook voor het bedanken van de mensen om je heen en waar jij persoonlijk dankbaar voor bent. Nu kan ik wel opnoemen waarvoor ik dankbaar ben maar dan zijn we een tijdje bezig! Zoals ik op facebook gezet heb, ben ik dankbaar voor mijn super lieve papa en mama die me de kans gegeven hebben om hier naartoe te gaan. Ook mijn gastouders en mn gastbroertje die me een plekje in hun familie geven en al mijn oude/nieuwe vrienden/vriendinnen die er altijd voor me zijn! Met mijn gastgezin zijn we naar een deel van hun familie geweest waar (bijna) alleen maar oudere mensen waren... opa's en oma's etc. Was super gezellig en ze waren allemaal heel geïnteresseerd maar het is natuurlijk anders dan mijn familie of onze families in Nederland. Wij hebben neefjes en nichtjes waar we mee rond hangen maar hier is iedereen ouder... We hebben natuurlijk kalkoen gegeten en mijn gastmoeder had een brood gemaakt in de vorm van een bos met tulpen! Hardstikke lief van haar omdat het stond voor mijn eerste Thanksgiving.

Vrijdag ben ik naar een andere nieuwe vriendin geweest, Sierra, waar we gewoon wat bankgehangen hebben. Lekker normaal wat ik ook met m'n vriendinnen thuis zou doen en hardstikke gezellig.

Gisteren had Daulton z'n eerste (niet officiële) basketballwedstrijd. Daar ben ik naar gaan kijken met Cami en Dashiell. Het was de 2e keer dat ik Dashiell (broer van Daulton) zag maar wat meer met hem gepraat dan afgelopen keer! Het was heel leuk om Daulton te zien spelen en omdat ik de andere jongens van school ken was het alleen nog maar leuker. In de avond heeft Cami mij naar Victoria gebracht (weer een andere nieuwe vriendin) waar we met een ander meisje Stephanie (de beste vriendin van Vic) ook was. Eerst wilde we naar de film gaan maar dat is niet meer doorgegaan want we wilde een animatiefilm op tv zien ;p Met hun rondhangen voelt alsof ik met mijn eigen vriendinnen afspreek wat heel fijn is. Ze zijn super aardig en we zullen nog heel wat avonden met films en veel eten doorbrengen samen!

Wat een leven hier zeg... en als ik denk aan wat ik allemaal nog ga doen wil ik hier echt niet weg! Te beginnen met 9 Dec., dan ga ik naar de Notenkraker (balletvoorstelling) in Seattle, ook niet te vergeten kerst in Amerika... Ik ga met Cami en een tante van Daulton een paar dagen naar Seattle om te shoppen voor kerstmis! Alles is dan ook voor sale dus ik kan niet wachten! Natuurlijk hebben we het Lady Gaga concert 14 Jan. met Lena en Marina... Dat wordt nog een avontuur! :p

Allemaal een hele fijne week en alvast een super Sinterklaas! Ik hoop dat Sinterklaas me niet vergeet dit jaar :)

 

Dikke kussen vanuit Belfair

 

 

11-11... carnaval?

11-11-2012 20:51

Jammer dat ik deze dag niet mee kan vieren... 11-11 en wat ben ik trots op mn broertje die in de Raad van Elf zit als Adjudant :) Ik heb zoveel meegemaakt afgelopen 2 weken dat ik het allemaal maar een ga vertellen...

Maandag 29 okt. hebben Lena, Marina en ik met een meisje op school (kimber) seniorfoto's genomen, die in het jaarboek van de school komen. Na veel foto's en 3 plaatsen te hebben bezocht, de beste foto uitgekozen en ingezonden naar de school met mijn seniorquote. Iedereen moet een seniorquote bedenken, iets wat jou vormt... de mijne: 'It's not about waiting for the storm to pass, it's about to learn to dance in the rain'.

Daarna kwam Halloween... het viel op een woensdag (31 okt.) dit jaar en na school ben ik met Lena en Marina meegegaan naar hun huis om een beetje te schminken etc. Die avond zijn we naar Lakeland gegaan... een plaatsje in Allyn waar iedereen gaat voor trick or treat. Beetje raar om als oudste daar rond te lopen maar wel harstikke leuk om het gedaan te hebben. Véél snoep opgehaald en allemaaaal opgegeten.

Donderdag (1 nov.) was geweldig. Één van de beste dagen sinds ik hier ben. Na een dag school had het meiden voetbalteam een banquet (een avond dat we allemaal bij elkaar komen om prijzen uit te reiken aan de beste spelers van het team en gezellig wat te eten om het seizoen af te sluiten). Ik kreeg de prijs voor ''the most valuable player' wat betekent de meest waardevolle speler van dit jaar. Ontzettend blij dat ik was toen de coaches mijn naam zeiden... nou niet mijn naam maar meer maar bijnaam lulu die ik te danken heb aan het werken bij de Katjeskelder... :) Ook de groepsfoto en individuele foto in mn tenue gekregen en wat certificaten. Top avond want dit had ik echt niet verwacht!

Vrijdag (2 nov.) gewoon naar school gegaan. Na school ben ik met een hele groep jongeren van de school naar Sumner gegaan voor een Play-off footballwedstrijd. De jongens hebben zo goed gespeelt dat ze naar de play-offs mochten en dat willen we natuurlijk niet missen. Een hele gezellige avond gehad, helaas hebben ze wel verloren en dat betekende dat het seizoen over is voor ze. Sommige konden de tranen niet bedwingen (wat heeel schattig was ;)). 

Die zaterdag (3 nov.) ben ik met mijn exchange group naar Seattle Aquarium geweest. Lena zit in mijn groep dus dat is hardstikke gezellig en iedereen kan het zo goed met elkaar vinden zodat er de hele dag volop gelachen werd. Toen kwam de boottocht terug naar huis... Ik voelde me niet zo goed en alles werd gewoon eventjes te veel. Lena merkte dat op en vroeg of ik wel oke was. Na 10 min. zijn we maar even apart van de rest gaan zitten en kwamen de tranen naar boven. Lena heeft het niet gemakkelijk gehad afgelopen weken en heeft al een paar keer bij me moeten huilen en ze is echt een super vriendin aan het worden. Dus heb ik haar ook alles kunnen vertellen en dat voelde zo fijn. Alle verschillen en nieuwe dingen werden me even te veel en natuurlijk speelt het missen van m'n ouders, broertjes en zusje er ook mee. Kati is een meisje uit Duitsland (ik heb er eerder al wat over vertelt) en die was ook super lief. Ook mijn coördinator Jodi heeft me geholpen en zei dat het niet zo gek was dat alles te veel wordt op een gegeven moment. Dat overkomt iedereen wel eens! Die avond zijn zijn Lena en Kati bij mij blijven slapen en ik heb zoveel gelachen met ze. Het is zo fijn om hier vriendinnen te krijgen want dat heb je wel nodig als je in je eentje naar de andere kant van de wereld reist! 

Deze afgelopen week best normaal geweest. Leuk gehad op school en afgelopen donderdag (8 nov.) de banquet van Daulton gehad. Daar waren de ouders van Bjorn (Maarten, de vader die uit Den Boch komt en Sherry, de moeder die ook Nederlands spreekt) er... even lekker weer nederlands kunnen praten en ik ga een van de komende weken naar hun huis om saté te eten :) Dat mis ik toch zo erg! Iedereen die mij heel goed kent weet dat ik gek op saté ben en nu moet ik hier zonder leven!!!! RAMP :) Maarten kan dat zelf maken dus gaat hij dat ook zeker doen!      

Vrijdag was school maar tot half 12. De leraren hebben af en toe een middag dat ze moeten vergaderen dus krijgen wij vrij. Met 2 amerikaanse meiden (Victoria en Stephanie) zijn we naar een plaatsje geweest dicht bij Belfair. We hebben daar geluncht en zijn naar de film geweest. Skyfall, de nieuwe James Bond film. Een aanrader voor iedereen!!!! Victoria bleef slapen en na wat films en pizza gezien te hebben in slaap gevallen. Zaterdag moest Victoria vroeg weg omdat ze moest werken, ik ben met Cami gaan shoppen in Bellevue square. Dat is een plaats in het ooste van Seattle. Ze hebben daar de winkels zoals Louis Vuitton, Jimmy Choo, Chanel, Tiffany & Co etc. Gelukkig ook de normale iets goedkopere winkels maar super om te zien. Een hele gezellige dag gehad met mijn gastmoeder... toch anders dan met m'n eigen moeder shoppen hoor.. je kunt wel merken dat mama jonger en ''hipper'' is ;) Dus als ik terug ben mam... gaan wij Den Bosch weer eens bezoeken!                

Vandaag (11-11) met Lena, Jandi en Marina naar de film geweest. Een waargebeurde film over 6 amerikaanse mensen gevangen in Iran. Een hele heftige maar mooie film (Argo). Lena is met mij mee naar huis gekomen want Marina ging naar haar ''date'' Morgan toe. Zoals altijd heel gezellig geweest en Daulton en Bill zijn net terug gekomen vanuit East Washington. Ze zijn van vrijdagochtend tot zondagavond naar de broer van Daulton geweest, Dashiell. Ik denk dat het goed was voor Daulton om daar even naartoe te zijn geweest en wat boystime gehad te hebben. Ik heb al gemerkt dat het ook voor Daulton niet gemakkelijk is om een meisje in huis te hebben. Gelukkig gaat het steeds beter tussen mij en hem. Zolang hij niet de puber uit hangt is alles perfect ;) 

Dit is weer een heel verhaal geweest! Ik hoop dat iedereen weer een beetje op de hoogte is! Vragen zijn altijd welkom en als je me persoonlijk wilt spreken is het of facebook of op mn mail! (milouvanbeek13@gmail.com)

Fijne week allemaal!                               

Druk druk druk

28-10-2012 17:36

Hee followers,

 

Weeeer een drukke maar leuke week gehad! Gelukkig hou ik elke dag bij op facebook anders zou ik het allemaal vergeten ;)
Afgelopen maandag heb ik mn laatste voetbaltraining gehad. Het regende heel hard en alles was modderig. Ja wat er dan gebeurt spreekt van zich... Iedereen onder de modder en ik rook alsof ik bij de varkens in de stal gelopen had... :P Dinsdag de laatste wedstrijd gehad.. 2-2 gelijk gespeelt dus niet verkeerd. De Varsity (betere) hadden verloren met 6-0. Erg jammer voor de laatste wedstrijd maar niks aan te doen!

Woensdag waren we om half 12 al uit school. Ik reed voor de eerste keer dit jaar met de schoolbus naar huis. Daulton heeft me door heel de school gezocht om me uit te leggen welke bus ik moest nemen. Hij zorgde er goed voor dat ik thuis kwam (hij bleef op school). Thuisgekomen heb ik lekker zitten skypen met mn ouders en Isabelle :)

Donderdag waren we weer om half 12 uit dus zijn Lena, Marina en ik Belfair gaan ontdekken. Dit was zeker een van de leukste dagen hier! Eerst misten we bijna de bus die ons naar de Subway bracht! Gelukkig liet Brooke (de vrouw die m'n bus rijdt) ons er nog in. Na een paar minuten in de bus, Marina kreeg een telefoontje van haar moeder dat ze het hele jaar mag blijven! Ze zou eigenlijk alleen maar tot Januari blijven maar omdat het zo leuk is wil ze eigenlijk het hele jaar blijven (snap ik) maar haar moeder zat het haar allemaal moeilijk te maken dat ze niet mocht blijven. Ik en Lena hebben een mailtje gestuurd om te vragen of ze mag blijven en ze heeft geluisterd :D Marina was zo blij dat ze moest huilen in de bus. Ook Lena en ik zijn daar super blij om! Toen in Belfair hebben we daar de hele middag rondgelopen en véééél gelachen.

Ook vrijdag waren we maar tot half 12 op school. Lena en Marina kwamen met mij mee naar huis en daar hebben we gewoon een beetje rondgehangen met Daulton. Pizza bestelt en filmpje gekeken. Op school moesten we in het roze en blauw naar school. Blauw omdat dat de schoolkleur is en roze omdat het voor Pink Ribbon staat. 's Avonds was de laatste footballgame en daar zijn we natuurlijk bij geweest! De jongens hebben kei goed gespeelt! Gewonnen van Sequim (school) en het was één groot feest. Lena is met mij naar huis gegaan en blijven slapen.

Zaterdag lekker uitgeslapen en eigenlijk hadden we plannen voor de hele dag (film, winkelcentrum) maar alles ging niet meer door omdat het meisje dat met ons meeging (die een auto had ;)) niet meer kon. Het is best lastig want hier ben je zo afhankelijk van iedereen... je kunt niet even de fiets pakken en ergens heen fietsen... overal heb je de auto voor nodig. In plaats van onze plannen hebben we een film gekeken (taken, aanraderrr!!!). 's Avonds hadden we een Twilight fun walk/run om geld op te halen voor Grad Night (graduation night.. houd in: de hele nacht feesten op 2 onbekende locaties in Seattle na graduation). Er waren heel wat mensen en we hebben 5km hardgelopen, berg op en berg af omdat het op een golfcourse was. Het regende heel hard dus alles maar dan ook ALLES was nat :) Na het hardlopen kwam de dial a ride ons ophalen. Dial a ride is een bedrijf dat mensen/jongeren in Belfair vervoert zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Een soort gratis taxi! Heel handig zeker voor ons omdat wij geen rijbewijs hebben. Lena en ik waren aan het praten met Amy (de moeder van een jongen op school). Zij organiseert dit soort events voor ons en het volgende wat ze wilde doen is een fashionshow. Ze vroeg of wij haar daarmee wilde helpen... natuurlijk willen wij dat!! Ondertussen stond onze taxi te wachten maar omdat wij niet kwamen reed hij weg! Dus Lena erachteraan rennen en gelukkig zag hij haar en draaide om :P Grote lol dat wij hadden..!! Aangekomen bij Lena waren er een hele groep met meiden om enge films te kijken, alvast in de stemming komen voor Halloween. Ik hou serieus écht niet van enge films dus ik heb maar half meegekeken ;)

Lena en ik waren zo moe dat we boven op bed in slaap gevallen zijn. Een uur later kwam Marina binnengestormt omdat ze net terugkwam van haar date met een jongen van school. Lena sliep gewoon rustig door maar ik wilde natuurlijk allessss horen! Het was heel leuk geweest en er gaat waarschijnlijk een tweede komen dus dat zit wel goed :).

Vandaag (zondag) niet veel gedaan. Ik zit nu op m'n kamertje een beetje muziek te luisteren en direct gaat Cami m'n haar knippen :) Ze doet ook altijd haar eigen haar en Daultons haar dus ik vertrouw haar wel! Het resultaat zien jullie op facebook! Ik zal de volgende keer dat ik op mn blog schrijf ook een foto ervan hierop zetten!

Nu zijn jullie weer een stukje wijzer van m'n afgelopen week!

Een hele fijne week allemaal!

Dikke kussen,

Milou

 

Al 2 maanden in Amerika

21-10-2012 19:34

Week van 8 okt.

De hele week was een gewone schoolweek. Donderdag (11 okt.) heb ik mijn eerste goal gescoord in de wedstrijd tegen Bremerton. Het was geweldig! Alle meiden uit het team waren ongelofelijk blij voor me omdat ze wisten dat het mn eerste goal ever was! (Ik was stiekem ook wel een klein beetje trots) Alle meiden uit het team hebben mijn voetbal gesigneerd en iets liefs erop geschreven omdat het seizoen bijna over is. Ik heb aankomende dinsdag mijn laatse wedstrijd tegen Klahowya. Hopen dat we die gaan winnen natuurlijk! Op vrijdagavond (12 okt.) bleef ik bij Marina en Lena slapen. (Hun wonen in 1 huis tegenwoordig omdat Lena van gastgezin geswitcht is, door omstandigheden) Een hele gezellige avond en gewoon wat rond gehangen en film gekeken etc. Toen de hele zaterdag daar gebleven en lekker niks gedaan. Oh nee dat is niet waar. Ik ben met Lena ongeveer... 6 km gaan hardlopen maar doordat ik mijn knieen ''geblesseerd' heb met het voetballen ging het niet zo goed (maar gewoon doorgegaan). Die zaterdagavond heeft de gastmoeder van Lena en Marina (Sheila) ons naar Victoria's huis gebracht. Victoria is een meisje uit mijn voetbalteam en heel aardig. We zouden een girlsnight daar hebben met wat andere meiden. Er waren nog 2 andere wat super gezellig was. De Disneyfilm Rapunzel gekeken (lekker iets voor meiden :P) en veel gelachen en gepraat. Een hele geslaagde/gezellige avond. De volgende ochtend weer naar huis toe en de tickets geboekt voor Lady Gaga (waar ik in Januari met Marina en Lena naartoe ga).

Maandag (15 okt.) weer gewoon naar school geweest wat steeds leuker wordt. Vooral de meiden in m'n Spaanse les zijn super! Ik kan heel goed opschieten met Sierra en Alyssa en nummers uitgewisselt zodat we snel een avondje kunnen afspreken. Het gekke is dat bijna alle meiden zijn jonger als mij (15 of 16) maar het maakt geen verschil. In Nederland zit je met allemaal meiden en jongens van dezelfde leeftijd in de klas maar hier zit alles door elkaar. Het systeem is zo anders en zo geregeld dat de eerste jaars (Freshman) bij de laaste jaars (Seniors, ik) in de klas zitten. Heeeel raar maar wel super gezellig.

Dinsdagochtend een hele leuke busrit gehad. Tegan, een meisje uit mijn voetbalteam, zit altijd naast me in de bus en dan zit Daulton achter ons met een jongen en wat mensen om ons heen waar we altijd mee kletsen. Duss... Tegan had een beker met sinaasappelsap die ze tussen ons inzette zodat het niet zo omvallen. Aangekomen op school waren we totaal die sinaasappelsap vergeten en we stonden beide op om uit de bus te lopen. Jaja... de sinaasappelsap valt voorover dus ik probeerde het te redden maar de dop zat er los op dus alles viel eruit... op mn schoenen, broek, Tegan's broek en voetbaltas. Gelukkig konden we er beide ongelofelijk hard om lachen.

Afgelopen woensdag is mijn pakketje voor mijn vriendinnetjes in Nederland aangekomen. Lieke is jarig geweest dus natuuurlijk een cadeautje voor haar gekocht en voor Marieke een armbandje. Voor Isabelle, Marieke en Lieke ieder een verschillende kaart, en HOE toepasselijk ze waren :)

Donderdagavond heb ik met de hele Junior Varsity meegespeelt (voetbal) en een deel met de Varsity (de betere) omdat het Senior Night was. Dat betekent dat alle Seniors mee mogen spelen met de Varsity. Voor de wedstrijd begon werden we aangekondigt. Onze naam werd gezegt en wat we zouden doen na dit jaar en wie we wilden bedanken. Ik had een stukje geschreven over hoe blij ik was met alle meiden uit het voetbalteam en dat ik de kans heb gehad om ze zo goed te leren kennen en dat ik ze zeker nooit zal vergeten. Deze meiden hebben mij eerste maanden hier echt geweldig gemaakt. Iedereen kreeg bloemen en dus ook ik, Cami (m'n gastmoeder) had een bos ORANJE bloemen voor me gekocht en Reeses (snoep... echt te lekker :P, ik ga het zeker naar mn zusje en broertje sturen!!!). Die avond was wel heeel koud trouwens.. het regende pijpenstelen en we voetbalde gewoon door (logisch want we smelten niet) maar als je aan de kant zat, zat je echt te shaken zo koud!)

Toennn... vrijdag begon het weekend weer!! =) Eerst voetbaltrainen, na school, gehad en daarna met een vriend van Daulton naar huis. Filmpje gekeken en lekker optijd gaan slapen want zaterdag moest ik weer vroeg m'n bed uit om naar Seattle te gaan. We gingen met Marina's exchange group dit keer. We zouden gaan shoppen (wat we ook zeker hebben gedaan) en daarna zijn we ergens gaan eten. Heel was super gezellig met Marina en Lena. Vooral met Lena kan ik heel erg goed opschieten en ze is echt een super vriendin. Na de trip naar Seattle kwam Lena mee naar m'n huis. Niemand was thuis dus we hadden het lekker voor onszelf. Dat betekende: harde muziek... eten... en lekker kletsen. We moesten een paar uur wachten op Kati (een meisje vanuit Duitsland) die ons op kwam halen met haar gastouders en gastzusjes... we zijn naar de Haunted Yard geweest.

De haunted yard is verschrikkelijk eng... volgende week is Halloween en de haunted yard is in het teken van halloween. Ik heb een foto van een man gemaakt en dan zie je hoe eng al die mensen daar eruit zien. We moesten anderhalf uur buiten in de rij wachten. Het was op een soort parkeerterrein voor autowrakken. Deels binnen deels buiten. Eindelijk bij de ingang aangekomn was ik echt heel erg bang en wilde echt niet naar binnen gaan. Je moest een donkere gang in (met 4 personen,, handen allemaal vast zo bang dat we waren). Je zag helemaaal niks en je moest voelen waar je heenging... maarja als je voelt ben je bang dat je iemand aanraakt.. Het eerste moment dat zo'n gast ons liet schrikken was vreselijk want je verwacht iets maar je weet echt niet wanneer. Lena heeft alles opgenomen op haar mobiel en ik ga het proberen hierop te krijgen. Je hoort ons gillen en lachen zo leuk dat het eigenlijk was (achteraf). Het was maar 12 minuten maar echt eng. Er zijn heel veel mensen die gewoon huilen of in hun broek plassen zo eng dat het is! Enge mensen achtervolgen je daar en zien eruit als zombies... sinds we maar 1x hier zijn moeten we het toch gedaan hebben en we hebben het overleefd! Zeker aan te raden als je hier rond halloween bent!

Daarna zijn we naar Kati's huis gegaan en hebben we daar Projext X (de film) gekeken. Dé typische film voor als je het feesten mist :) Het was heel gezellig en veeeel gelachen. Daar geslapen en deze ochtend (zondagochtend 21 okt.) niet veel gedaan. Ze woont heel mooi aan het water dus zijn we daar heegegaan. Het is het water uit de oceaan dus dat was wel vet. Daarna kregen we het idee om een milkshake te gaan halen in een coffeeshop (nee.. niet zo een als in Nederland) maar een klein ''huisje'' langs de weg waar je smoothies, milkshakes etc. kan krijgen. Lekker in de zon gelopen en gekletst over hoe raar het eigenlijk is dat we in het grote Amerika zijn.. We weten allemaal 1 ding zeker... geen spijt! Het is gewoon geweldig hier en het wordt alleen maar beter!

Daarna kwam Bill ons om 3 uur 's middags ophalen (Lena en mij) en zijn we naar mijn huis geweest. Even omgekleden en naar de Open gym voor Basketball geweest. Jep, je hoort het goed... ik ga basketball spelen in het volgende seizoen. Ik zal het even uitleggen...

Je hebt hier 3 sportseizoenen. Dit afgelopen herfstseizoen heb ik aan voetbal gedaan. Het komende seizoen ga ik basketball doen (meidenteam) wat heel gezellig is en het lente seizoen ga ik of Track (hardlopen, sprinten etc.) doen of Fastpitch (baseball voor meiden). Voor in de winter heb je niet veel keuze... je kan kiezen tussen basketball, bowlen of worstelen (voor jongens). Eerst zou ik niks gaan doen maar om toch betrokken te raken in de school gaan Lena Marina en ik basketball met alle andere meiden doen. Iedereen is kei enthousiast dat we mee gaan doen. Vandaag was dus een soort avond dat je kan kijken of je het wat vind en je kan een beetje leren hoe het in elkaar zit. Het nadeel is wel dat we de jongens niet kunnen zien spelen (wat heel jammer is omdat dat de schoolspirit erin brengt.. de jongenswedstrijden zijn net de footballwedstrijden, echt groot en veel publiek) maarja je moet er wat voorover hebben ;).

Nu lekker thuus en tv kijken en morgen maar weer naar school! Deze week hebben we 3 dagen dat we om 11:30 uit zijn dus dat is toch best lekker...

ennn leuk om te weten ik ben hier vandaag precies 2 maanden dus dat betekent nog 8 maanden te gaan! Op dit moment zou ik echt niet naar huis willen, hoe erg ik iedereen ook mis!!! <3

 

Er komen weer nieuwe foto's op mn blog te staan! Check it out!

Xx Milou

Week 7

07-10-2012 17:06

Mijn weken beginnen steeds drukker te worden!!


Het was een gewone schoolweek, 2 voetbalwedstrijden (op dinsdag en donderdag) en gewone saaaaie lessen :). Maarja dan begint het weekend op vrijdagmiddag 14:50... Cheers to the freakin weekend zoals we dat zeggen! Gelijk na mijn laatste les naar mijn voetbaltraining (ziek, verkouden, hoofdpijn, moe etc.) Vanuit mijn training die om 17:00 uur eindigde naar de rootersbus (een bus voor fans van het footballteam). Ik met een paar meiden uit het voetbalteam, de cheerleaders en nog wat andere gingen onze bulldogs, het footballteam, aanmoedigen in North Kitsap (plaatsje 40 min. hier vandaan). Een hele gezellige (en koude) avond, helaas verloren maar goed gespeeld. 's Avonds weer met de bus terug naar school en daar kwam m'n gastvader (Bill) mij en Daulton ophalen. Lekker naar huis toe gegaan en geslapen want de volgende dag (zaterdag) moest ik er weer om 7 uur uit.

Met alle exchange studenten in mijn groep, ongeveer 28 studenten van ''all over the world'', gingen we naar Seattle's EMP. Een muziek museum waar we zelf een videoclip mochten opnemen of het liedje We love rock and roll. Ik heb het hier naast me liggen maar ik krijg het bestand niet op mijn laptop dus helaaaas moeten jullie lang wachten voordat jullie het kunnen zien. (MOEITE WAARD, je ligt dubbel van het lachen!)

Daarna zijn we door Seattle gelopen, langs het water, het was een super mooie dag met veeel zon! Gegeten in een bekend hamburgerrestaurant genaamd Dick's. Het is gek want ik heb die andere uitwisselingsstudenten maar 1x gezien en we gaan nu al met elkaar om alsof we elkaar al JAREN kennen. Het leuke is dat iedereen ook echt met iedereen omgaat en niemand staat erbuiten, wat ook fijn aan deze groep is, is dat we allemaal hetzelfde meemaken dus kunnen we daar over praten en dat doen we ook, heeeel veel! Hoe erg we onze papa's en mama's en broertjes en zusjes missen. (familie en vrienden natuurlijk ooook ;p)

Zaterdagavond eindelijk weer lekker thuis en optijd mijn bedje ingekropen en heeeeerlijk uitgeslapen zondag. Zondagavond bracht Bill ons (Marina, Lena en mij) naar Cj's huis, een jongen van school. Die moeder van Cj kent Bill goed en ik kende haar ook omdat ik haar al een paar keer eerder heb ontmoet en gesproken, dus even gezellig ''gesocialized''. Een hele groep met jongens en meiden kwamen daar en we hebben met zijn alle buiten American Football gespeeld.. Lena, Marina en ik stonden echt van... wat doen wij hier..??, wat het alleen maar leuker maakte. Daarna buiten in hun truck's gezeten en films gekeken tot half 4 's nachts/ 's ochtends. We hadden allemaal honger dus ja hoor met z'n alle naar binnen toe en Macaroni & Cheese zitten eten. Toen langzamerhand werd iedereen toch wel moe en om 5 uur lagen we allemaal te slapen.

Om 10 uur 's ochtends (vandaag, maandag, ik was vrij van school) kwam Bill ons weer ophalen en bracht Lena en Marina thuis. Daarna even tot rust gekomen want om half 2 's middags had ik weer gewoon voetbaltraining in de zon van 20 graden! (2 uur lang)

Nu ben ik gebroken!!! Daarnet (alweer) hamburgers gegeten... die kan ik na een jaar Amerika niet meer zien denk ik zo.. Dan stap ik weer over naar de Pure Paprika chips, muffins en energydrank van de AH, samen met al m'n lieve vriendinnetjes die ik zo ongelofelijk dankbaar ben dat ze zoveel contact met me houden en zo super geïnteresseerd zijn! Ik had geen betere kunnen wensen! <3

 

Ik mis jullie, schijf wat in mijn gastenboek als je tijd hebt, ik vind het super om ook berichtjes te lezen van hoe het in het koude Nederland is =D

 

Xoxo Milou

 

 

Nog maar 9 maanden te gaan en dan ben ik thuissss

30-09-2012 22:33

Heee allemaal,

Zoals mijn titel al zegt :) Nog maar 9 maanden en dan ben ik alweeeer thuis!

Wat eeeen weeek was dit! Vorig weekend was het meidenweekendje goed verlopen, super gezellig en het zijn echte vriendinnen aan het worden!
Op school hadden we dresscodes voor deze week.
Maandag: Camouflage
Dinsdag: Gangster
Woensdag: Toga
Donderdag: classy/fancy
Vrijdag: Blue & White

Niet iedereen deed er aan mee en ik heb vooral de laatste 2 dagen fanatiek meegedaan :P Lena, Marina en ik kwamen donderdag op school aangelopen in onze ''normale'' kleding.. dus rokjes met leuk shirtje erop enzo.. komen er twee meisjes naar ons toe waarvan er één zegt: You look fancy every day!! :) en wat krijgen we dat vaak te horen!

Vrijdagavond was de homecomingfootballwedstrijd, zo noemen ze de wedstrijd die gespeelt wordt voor homecoming (klinkt logisch toch) Gelukkig speelde ze super goed en dankzij nummer 14 (scoorde 2 touchdowns) hebben we gewonnen! Een groot feest op de tribune! Ik werd door de cheerleader naar beneden gehaalt om mee te cheerleaden (ik ken de meisjes) dus ik naar beneden... ja hoor met die pompoms in mn handen! Er zijn foto's van gemaakt, ik heb ze nog niet gezien maar die komen nog wel! Ook Daulton (mn 3e broertje voor een jaartje) mocht meedoen, super leuk want hij doet dat ook gewoon!

Zaterdagochtend bracht Bill mij naar Marina's huis waar we ons klaar gingen make voor Homecoming. Een dochter (Amber) uit dat gastgezin kwam onze haren en make up doen en zoals jullie misschien al op de foto's op facebook zagen was het goed gelukt! We zijn gaan eten bij Applebees, een klein restaurant in silverdale. Er kwam een jongen Brandon (een vriend van Mike, de date van een meisje dat met ons mee was) een foto van ons allemaal maken... voegt hij me vandaag toe op facebook en begint te praten, en ja hoor toen kreeg ik dit te horen: By the way.. you looked VERY beautiful last night. Hahaha altijd leuk om te horen xD. Daarna naar school geraced in de auto van Mike met de muziek aan en op school gedanst alsof ons leven er vanaf hing :) Het duurde maar 3 uurtjes want de jongeren mogen daar na 11 uur (onder de 18) niet meer rijden... -_- Tochhh het was leukkk! Ik kan niet wachten tot de volgende ''dance''. Ohja ook nog leuk om te weten is dat ze op een gegeven moment zo'n hele kring maakte en er gingen van die jongen en meisjes dansen, echt geweldig!!!! Marina, Lena en ik hebben ook met Daultn gedanst, ik kan heel goed met hem opschieten dus dat is wel heel leuk!  Marina en Lena bleven slapen hier na homecoming en zijn net naar huis gegaan! Vanochtend had ik alweer 5 nieuwe vrienden verzoekjes op facebook ;) Zo snel gaat dat dus, vrienden maken :P

 

Een hele geslaagde week dus! Nu maar weer het gewone huiswerk maken... dat is iets minder :P

Ik hou jullie op de hoogte!
Xx milou
 

Mis jullie nog steeeds enorm veel!

 

 

 

Week 5

22-09-2012 19:08

Goooodmorninggggg,

Ik ben net wakker en er zijn hier 2 vriendinnen blijven slapen. Wat een gezelligheid :) Ons meidenweekendje is gister ingegaan. Speciaal voor Lieke (Roelandt) Cheeeeers gezongen en 's avonds naar de footballgame van de jongens op school geweest! Verloren van Bremerton High School maar super gespeeld en het was heel gezellig. De meiden (Marina & Lena) zijn mee gegaan naar mn huis en hier blijven slapen vanacht, filmpje gekeken enzo... rond 12 uur/ half 1 gaan slapen en zo lekker ontbijten. Straks even skypen met alle vriendinnetjes (extreeeem veel zin in!) Vanmiddag gaan we shoppen in Tacoma Mall, laatste spullen halen voor HOMECOMINGGG. Volgende week zaterdag is het eindelijkkk zover! Lena was gevraagt door een jongen voor de hele klas dus ze durfde geen nee te zeggen, maar ze wilde dus echt niet met die jongen gaan en heeft het hem al laten weten dus het is nu goed tussen hun :) We gaan met een groep meiden en dansen tot we niet meer kunnen! Vanavond slapen we bij Marina thuis en morgen weer lekker naar huis en lerennnn voor school... xD

 

Deze week op school was leuk, ik heb het echt naar mn zin al zijn de toetsen enzo echt makkelijk.. Bill vertelde me dat mn ''grades'' iets boven het gemiddelde was dus dat zit wel goed! Het voetballen gaat super nu ik weer kan rennen, afgelopen dinsdag verloren met 0-1 van Port Angeles en donderdag gewonnen met 3-1 van Klahowya! Niet gescoord maar het gaat wel echt steeds beter, nooit gedacht dat ik voetballen zo leuk zou vinden!

 

Voor de meiden:
heuuuu ik heb lekker 2 nummers van de quaterbacks van de school (A) De belangrijkste personen in het footballteam :) Het is zo leuk want als the new girl krijg je zeker veel aandacht! Ik krijg heel veel complimentjes over mn kleding (EN SCHOENEN) omdat het zo veel moderner is!

Omdat het footballteam gister een wedstrijd had moet je in blauw naar school komen want dat is de kleur van de school, als supporter zeg maar, dus ik had mn blauwe cowboylaarsjes aan (van de albert cuypmarkt he mama?:P) en ik liep uit de bus en 2 van de wild vreemde meisjes riepen naar me: omggg youre shoes are sooo cool :)  Echt leuk omdat te horen haha

 

Ik raad even iedereen aan om vanaf feb. langs te komen! Ik mis jullie allemaal enorm veel en zeker het feesten met mn beste vriendinnetjes en vrienden!!!! Jammer dat ze hier niet zo gek zijn al in Breda ;) Volgende week als homecoming is ga ik wel brabantse gezelligheid laten zien! Marina en Lena zijn ook beide zo gek als mij dus dat komt zeker goed! Ik laat weten hoe het is geweest!!!

 

Ik zal er zo snel mogelijk nieuwe foto's opzetten!!

 

Xoxo Milou

1 | 2 >>

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.